Sinüzit Forum

Orjinalini görmek için tıklayınız: 2. el Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
2. el Bisiklet Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1)Malın kimden aldığınız gayet önemlidir. Çalıntı malı satan kişi kendini belli eder.
Çok ucuza alıyorsanız, ortada mantıkla izah edilemeyen durum varsa : misal bisikleti çok seven bir çocuk bisikletini neden satmak istesin?
Tutanak tutmuyor ise, satıcı telefon numarasını gizliyor ise, kimliğini göstermiyor ise almayın. Çalıntı malı almak suçtur. Başınıza bela olur.

2)Dış lastiklerin her tarafını kontrol edin.Yırtık ise en az 150 tl masrafı vardır. Kabaklaşmışsa kısa süre sonra yırtılır ve iç lastik te patlar. Çocuklar teker kaydırırlar ve de motor sesi çıksın  diye pet şişe sıkıştırırlar dış lastiğe.. Bu da kısa sürede lastiği eritir. 
3)Maşayı gidonu kontrol edin. Eğiklik var mı? Pedal çevirirken ayağınız ön lastiğe sürtüyor ise muhtemelen maşa eğiktir. Bunun sebebi de sürücünün bir yere toslamasıdır.

4) Pedalı tutan sol aynakolu kontrol edin .Genellikle o da darbe aldığı için eğilir ve pedal kadroya sürter. Veya pedal çeviriken anormallik hissedersiniz. Ayağınızın biri eğik olur.

5) Jant tellerinde eksiklik var mı?
6)Bisiklet aşırı ağır mı? Ağırsa almayın.
7) Giderken garip ses çıkarıyor mu?
8) Tekerlek zor mu dönüyor.? Aşırı güç mü istiyor? Göbek iyi ayarlanmamıştır. Freni ayarsızdır. Temas ediyordur. 
Göbekte boşluk var mı? El ile tekeri sağa sola itin.
9)Tekerlek dönerken yalpa yapıyor mu? Arka tekerde ve genellikle aluminyum jantlarda olur bu. en az 250 tl 
10) Fren tutuyor mu? teker dönerken frene sürtüyor mu?
11)ön ve arka dişli yalpa yapıyor mu?
12) Zincir gevşek mi? Yoksa aşırı gergin mi?

İkinci  el bisikletlerin çoğunda farkedilsin veya edilmesin sorun vardır ve tamiri masraflıdır. Misal dış lastik eremişse kısa süre sonra yırtılır ve  iç lastikte patlar. Bu da size en az 170₺ masraf çıkarır. Fren bozuksa hayati tehlike demektir çocuk için. Bu da 50 ₺ masraf. Teker göbek ayarı düzgün değilse (ki yeni bisikletlerde bile değildir) aşırı efor harcarsınız. Zincir atar vb vs.. Bisikletçi olduğum için biliyorum.